Karantinada İzlenecek Filmler

by - Nisan 07, 2020

izlediğim en iyi ve sonunu merak ettiğim filmileri paylaşıyorum

1- ZİNCİRSİZ

Zincirsiz (Django Unchained)

Dicaprio en sevdiğim oyuncudur. fakat burada filmin sonunda konuk oyuncu olarak dünyanın en iyi kısa rol ödülü sahip kişi olduğu söylemek istiyorum
gerçekten keyifle izleyeceğiniz bir filmdir. ırkçılığını yok eden filmler arasında yer almaktadır.

Konusu ;

Zincirsiz, Köle Django’nun Alman asıllı ödül avcısı Dr. King Schultz ile yolunun kesişmesiyle başlıyor. Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. Görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz Schultz ve Django beraber Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler… ‘Avlanma’ hünerini her geçen gün geliştiren Django’nun artık tek bir hedefi vardır: köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve onu kurtarmak... Bu hedef onları kötü şöhretli “Candyland” çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan Calvin Candie’ye götürecektir…

2- AGORA
Agora - film 2009 - Beyazperde.com

O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia. Filmde Hypatia'yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella'nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia'nın trajik öyküsü.

3- Me Before You  (SENDEN ÖNCE BEN)

Senden Önce Ben" Filminin Fragmanı Yayınlandı - Magazinee

Will Traynor (Sam Claflin) zengin, başarılı, yakışıklı, yaşamayı seven ve istediği her şeye sahip olan genç bir adamdır. Ancak talihsiz bir motosiklet kazası sonrası felç kalınca yaşama hevesini kaybetmiş, ölmeyi düşünmeye başlamıştır. Louisa Clark (Emilia Clarke) ise bir kafede garsonluk yapan, hayatta fazla bir başarısı ve beklentisi olmayan, her daim ablasının gölgesinde kalmış bir kadındır. Lou kafedeki işini kaybedince yeni bir iş aramaya başlar ve Will'in bakıcısı olarak çalışmaya işe alınır. Son derece kültürlü ve donanımlı biri olan Will, Louisa'yı önce küçümsese de genç kadının varlığı ona yaşama sevinci vermeye başlar. Aralarında kurulan bu arkadaşlık ve yakınlık, ikisini de çok değiştirecektir.

4- Benjamin Button (FAVORİM)

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi kitabının yazarı kimdir ...

Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır.  Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içerir.

5- Esaretin Bedeli
BİR FİLM SEVDİM: ESARETİN BEDELİ

Genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Burada başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Hapishane yaşamını uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan da bilgisi ve kültürüyle etrafındaki insanları etkilemeyi başaracaktır.

6- BABA
Baba - The Godfather Filmi Full izle - Türkçe Dublaj & Altyazılı ...

Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.

You May Also Like

15 yorum

  1. Zincirsiz filmini çok beğenerek izledim tavsiye ederim ama zincirsiz filminin öncesinde iyi kötü ve çirkin filminide izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. not aldım bu gece kahve'm ile izleyeceğim ilkay bey teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Benjamin Button çok özgün konuluydu, Baba'yı da izledim. Üçüncüsüne başladım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende teşekkür ederim , benjamin filmi çok uzun ve sonu duygusal biten bir filmdi, senden önce bende çok güzel bir film iyi izlemeler efendim

      Sil
  3. Sırayla hepsini izlesem iyi olacak, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra hanım pişman olmayacaksınız. eminim :)
      iyi günler

      Sil
  4. Esaretin Bedeli de benim favorim
    https://renklidosyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim seher hanım her insanın izlemesi gerek bir film diye düşünüyorum

      Sil
  5. Ne zamandır Agora'yı izleyeceğim, çok üzülürüm diye izleyesim gelmiyor hiç.

    YanıtlaSil
  6. Esaretin Bedeli en çok sevdiğim sanırım listeden izlediklerim arasından teşekkürler güzel öneriler için!

    YanıtlaSil
  7. Agora ve Esaretin Bedeli'ni çok severim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. "Esaretin Bedeli" gerçekten zincirlerini kırmak isteyen ve bu amaç doğrultusunda kendinde bir ışık bulamayan bütün herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ederim.
    Tüm zamanların en iyi filmi olan benim hayatım dan sonra ikinci sırada yer alabilir :)

    YanıtlaSil